BESLENMEÖNERİLERÖNERİLERSAĞLIKTARİFLERUYARILARUYARILAR

KADİM MISIRLILAR ALOE VERA BİTKİSİNE NEDEN “ÖLÜMSÜZLÜK BİTKİSİ” DERLERDİ BİLİYORMUSUNUZ?

Yazar: 16 Eylül 2019 Yorum yok

 

  

Aloe Vera yüzyıllar boyunca doğal mucizevi iyileştirici özellikleri nedeniyle kullanılmış ve  bu saygın ün günümüze kadar gelmiştir. Bu mucizevi “iyileştirici” özelliği nedeniyle Aloe Vera’ya Mısırlılar  “Ölümsüzlük Bitkisi”, Amerikan yerlileri ise “Cennetin Sihirli Değneği” demişler.

 

Bu mucizevi bitki günümüzde de kullanılmaktadır. Kullanımı, genelde, yara, çizik,  yanık gibi deri sorunlarına odaklanmış bulunmaktadır. Burada vurgulamaya çalıştığımız Aloe Vera’nın yutulabileceği/içilebileceği ve bu suretle genel sağlık üzerinde çok olumlu etkileri yaratabilmesidir.

 

Aloe Vera güçlü anti bakteriyel, anti virütik, ve mantar önleyici nitelikler taşıması nedeniyle, bünyeyi temizler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

Hastalıklara karşı savunmayı güçlendirdiği gibi, bakterileri öldürür ve hücre duvarlarımızın işlevselliğini arttırır. İçerdiği çinko nedeniyle, hormonlarımız iyi çalışır ve dengeli bir ruh hali ve bağışıklık sistemi  ile ödüllendiriliriz.

 

Aloe Vera, vitamin, mineral, poli sakarid, enzim ve amino asit lerden oluşan 200 den fazla doğal aktif bileşen içerir.

 

Çinko, demir, potasyum, bakır, kalsiyum, magnezyum, kromium, ve selenyum gibi mineralleri içeren Aloe Vera, metabolizmanın etkin çalışmasını sağlar. Ayrıca, amylase ve lipase gibi enzimler içermesi nedeniyle yağ ve şeker moleküllerini parçalayarak, hazma önemli katkı sağlar.

 

Vitamin içeriğine bağlığımızda, Aloe Vera zengin bir B12 deposu olduğunu görürüz; bu da kandaki al yuvarların üretimine önemli katkı sağlar. Ayrıca bol miktarda A, C, E, B1, B2, B3, ve B6 vitaminleriyle bizi takviye eder. Folik Asit ve Kolin’i  (choline) unutmayalım.

 

Gelelim amino asit içeriğine. Aloe Vera, içinde 11 “essential” amino asit (yani vücudun üretemediği için yiyerek almamız gereken) bulunan 20 amino asit içerir. Bu amino asitlerin arasında salicylic asit’de bulunur ve buda bakteri öldüren ve yangı (inflammation) önleyen bir güce sahipdir.

 

Aloe Vera bir vücut temizleyici niteliği taşır. Karaciğer, bağırsak, dalak, mide, böbrekler ve mesane deki toksinleri yok eder. Ayrıca, ülser, hazımsızlık, mide sancısı ve bağırsak iltihabı içinde alınması hararetle tavsiye olunur.

 

Diş fırçaladıktan sonra, Aloe Vera ile ağız çalkaladığınızda, plak önleyici,  diş eti iltihaplarını giderici ve genel ağız sağlığına katkıda bulunursunuz.

 

Aloe Vera nasıl tüketilir?

 

En basit yöntem Aleo Vera Suyu tüketmeniz. Bunu da sağlık ürünleri satan bazı dükkanlarda bulmak mümkün. Tabii, bir katı sebze suyu sıkma makinanız varsa kendiniz evde de yapabilirsiniz.

“Smoothie”nize karıştırabileceğiniz gibi, saf olarak ta içebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar ve yayımlar çerçevesinde önerilen dozajlar şöyle:

Kabızlık için günde 100-200 miligram.

Yüksek kolesterol için günde 2 defa 300 miligram içeren kapsül alın ve buna 2 ay devam edin.

Bağırsak iltihabı için, günde 2 defa 100 miligram alın ve buna 4 hafta devam edin.

Rahatsızlığınız olması gerekmiyor; genel sağlığa katkısı açısından her gün bir miktar Aloe Vera suyu içmenizi öneririm.

Bu hafta da bu kadar: kalın sağlıcakla.

Yorum Yapın